Rehberlik Servisimiz

Rehberlik servisimiz, öğrencilerimizin gelişim süreci içinde karşılaştıkları güçlükleri problem haline dönüşmeden çözmelerine yardımcı olmak, kendini tanıyan, uyum ve iletişim becerisine sahip, çevresine duyarlı, mutlu, sağlıklı, yaratıcı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmak amacı güder.

Okulumuzda bulunan rehberlik servisi; öğrencilerin eğitsel, mesleki sosyal-duygusal gelişimlerini takip eder, bu süreç içinde velilerimizle işbirliği yaparak gerekli yönlendirmeleri yapar.

02.02.2023 116

Rehberlik Servisinde Neler Konuşabiliriz?

• Arkadaş İlişkileri
  • Hayatımızdaki Değişiklikler
  • Ailemizle İlgili Sorunlar
  • Kaygılarımız, Korkularımız
  • Ders Çalışma Yöntemlerini
  • Hedeflerimizi
  • Sevinçlerimizi, üzüntülerimizi, tüm duygu ve düşüncelerimizi
  • Problemlerimizi, kendimizi
  • Tüm eğitsel, sosyal, duygusal ve mesleki konuları konuşabiliriz.

Velilerimize Yönelik Çalışmalarımız

Öğrencilerimizin başarı yolunda attıkları her adımda onların yanında olarak okul ile işbirliği içerisinde çalışmalarımıza destek olan velilerimizi bilgilendirmeyi amaçlar. Veli toplantıları, veli seminerleri, veli görüşmeleri, veli ziyaretleri düzenler.

Rehberlik Servisine Başvuru

Rehberlik servisi, eğitim yılı boyunca öğrenciler, veliler ve öğretmenlerin rahatça başvurabileceği bir birimdir. Görüşmelerimiz hafta içi saat 13.00 – 18.00 arasındadır. Randevu alarak uygun zamanda görüşme yapabilirsiniz. Görüşmelerimizde gönüllü olmak esastır.